Zeta Parts / Резервни части JCB

Резервни части JCB

JCB е производител на оборудване за строителство, селскостопанска техника, обработка на отпадъци и разрушаване. Централният офис на компанията се намира в Рочестър, Англия, като продуктите с тази марка се предлагат в 150 държави на континентите Европа, Азия, Южна Америка и Северна Америка. JCB произвежда над 300 вида трактори, багери, дизелови двигатели и други, като брандът е известен със своята висококачествена техника на топ ниво.

Историята на JCB датира от октомври 1945 година, когато Джоузеф Кирил Бамфорд  основава фирмата в Стафордшир, Англия. Името на търговската марка произлиза от собственика Joseph Cyril Bamford, а в Обединеното кралство, Ирландия и Индия, брандът JCB, се използва разговорно като общо описание на механични багери и трактори. Компанията е позната със своите продукти и в България, където много хора се доверяват на техниката от производителя.

JCB има 22 фабрики във Великобритания, Германия, Северна Америка, Бразилия, Австралия, Индия и Китай. В компанията работят около 12 000 души на четири континента и продават продуктите си в 150 страни чрез 1500 дилърски депа.  Компанията разполага с асортимент от над триста продукта и предоставя на потребителите високо качество на разумни цени.

Каква техника предлагат от JCB?

Много от превозните средства, произведени от JCB, са варианти на багер – товарача, включително верижни или колесни видове, мини и големи версии и други варианти за носене и преместване на материали, например мотокари и телескопични товарачи и прочие. В следващите редове ще прегледаме основната част на предложената техника от компанията, както и постиженията на бранда в производството на строителни и селскостопански машини:

Багери

В портфолиото на фирмата се срещат различни видове багери, сред които 7-тонен люлеещ се багер, 46-тонен верижен багер, колесни багери с въртене 360 градуса и мощна серия от електрически багери. През юли 2020 г. електрическият багер на компанията (19C-1E) е носител на наградата MacRobert, най-престижната награда за инженерни иновации в Обединеното кралство. Немалко строителни фирми залагат на багрите от JCB, защото ги намират за иновативни, практични и гласувате доверие на тяхната мощ.

Трактори

Компанията оставя широка диря в производството на трактори, като създава една от първите машини, които се отличават с подходящо окачване и могат да се движат със скорост по пътищата. Преди появата на трактора JCB Fastrac,  тракторите бяха тромави и бавни, но всичко това се промени още през 1990 година, когато новият за онова време модел грабна вниманието на ползвателите на селскостопанска и строителна техника.

От 2006 г. компанията произвежда и гама компактни трактори, предназначени за грижи за градината, градинарството и леките селскостопански задължения. В наши дни от JCB могат да се похвалят с наистина уникални машини и буквално милиони доволни клиенти в цял свят.

Товарачи

На разположение на клиентите са и промишлени и селскостопански колесни товарачи от компактни 6-тонни хидростатични машини до по-големи 25-тонни кариерни машини, използващи комбинация от 4- и 6-цилиндрови дизелови двигатели.

Телескопични товарачи

При телескопичните товарачи предлагат от една страна различна дължина на стрелата, а от друга различна товароподемонст, което ги прави подходящ избор при различни ситуации.

Валяци

Производителят предлага и широка гама от пътни валяци с доказано качество. На разположение са различни модели на машините, които имат голямо приложение при пътното строителство и грижата за инфраструктурата. Немалко строителни компании избират JCB валяци, заради високата им производителност и наистина добра цена.

За кои популярни модели се предлагат резервни части?

Българските потребители на строително и селскостопанско оборудване от JCB, могат да открият резервни части за повечето модели оборудване на фирмата. На разположение са части за различните видове компоненти, така че да поддържат техниката си в отлично състояние.

Потребителите на комбинирани багери и багер – товарачи имат достъп до пълната гама части за моделите JCB 1CX, JCB 2CX, JCB 3CX и JCB 4CX. За тази и други модели можете да поръчате оригинални части с високо качество и доказан произход, а цените са повече от достъпни.

Вие можете да се възползвате от предложението за покупка на резервни части за посочените модели, като имате предвид, че се предлагат части за всеки един компонент от машините. Частите са чисто нови и идват в подходящия търговски вид директно до адреса на клиента.

За какви компоненти има резервни части?

Ползвателите на машини с марката JCB могат да закупят оригинални резервни части за всички видове компоненти, като в това число влизат: трансмисия и диференциал, управление, двигател, товарач и багерно устройство, кабина и шаси, електрическа система, хидравлична система, прикачен инвентар, както и филтри и масла. Всички предложени части към компонентите, които изброихме са 100% оригинални и идват с гаранция от производителя.

В случай на проблем с някой от изброените по-горе компонентите, може да се извърши замяна с чисто нова част, която да възвърнете функционалността на машината. Без значение, дали има повреда в спирачките, хидравликата, товарача или багерното устройство, ще можете да се възползвате от резервните части, с чиято помощ машината ще работи безупречно.

Не препоръчваме използването на резервни части за JCB от други производители, тъй като това може да доведе до несъвместимост, както и до излишен разход на средства. В този ред на мисли, е строго препоръчително да купувате части за конкретния модел и марка на техниката. Само така ще бъдете спокойни за добрата работа на машината и нейното светло бъдеще.

Защо да изберем оригинални резервни части от JCB?

На пазара се предлагат немалко резервни части за строителни и селскостопански машини, но не всички от тях са съвместими с техниката на JCB. Това се дължи на специфичното производство, което предразполага към използване само и единствено на оригинални части с доказано качество. В този ред на мисли, е желателно да се насочите към оригинала, и да не експериментирате с реплики на частите, които могат да Ви донесат проблеми и главоболия.

Оригиналните резервни части на JCB ще накарат машината Ви да изглежда като нова, и да работи по правилния начин. И, ако до този момент сте се мъчили да откриете подходящата част, то сега това може да се случи с няколко клика в интернет, без да се налага да обикаляте всевъзможните вериги за строителна и селскостопанска техника. По-горе Ви посочихме за кои модели се предлагат части, така че можете да направите избора си още сега. Пожелаваме Ви успех и се надяваме, че ще направите правилния избор на резервни части за JCB машините.

Нямаш време да търсиш?
Няма проблем! Остави телефона си по-долу в полето и ние ще ти се обадим, за да ти помогнем с частта/продукта, който ти трябва!